Arkkitehti

Vesa Arosuo

Arkkitehtitoimisto
Arosuo Arkkitehdit Oy

Arkkitehti SAFA, toimitusjohtaja ja pääosakas

Tyylisuunta
Skandinaavinen, hygge

Aurora edustaa aikaa kestävää pohjoismaista arkkitehtuuria. Sen on suunnitellut lahjakas ja arvostettu turkulainen SAFA-arkkitehti Vesa Arosuo tuttuun tinkimättömään ja tulevaa asukasta ja luontoa kunnioittavaan tyyliinsä.

Arosuo on rautainen ammattilainen ja tunnettu arkkitehti, jolla on jo lähes kolmen vuosikymmenen kokemus ja näkemys suunnittelutyöstä. Oman arkkitehtitoimistonsa Vesa perusti vuonna 2011, jota ennen hän vaikutti Schauman Arkkitehdit Oy:ssä osakkaana. Pitkän uransa aikana hän on ehtinyt saamaan työstään paljon tunnustusta ja voittamaan useita suunnittelukilpailuja. 

Arkkitehdin opinnot Vesa on suorittanut Tampereen teknillisessä korkeakoulussa (nykyisin Tampereen teknillisen yliopisto) ja Tanskassa, jossa hihaan tarttui innostus hyggeen eli kiireettömään ja hyvään elämään.

Arosuon työn tunnistaa skandinaavisesta otteesta, jossa on mukana ripaus lämminhenkisestä ja kotoisaa tanskalaista hyggeä. Suunnittelun lähtökohtana hän pitää tilaa, jonka on luotava puitteet viihtyisälle yhdessäololle ja sujuvalle arjelle. Tämän lähtökohdan pohjalta oli helppo antaa Vesan käsiin myös Auroran suunnittelu.

Arkkitehdin sanoin

Minun oli ilo päästä suunnittelemaan kohdetta Hirvensaloon, joka on asuinalueena minullekin rakas – sijaitseehan omakin kotini täällä. Haarla on täyttynyt viime vuosina moderneista pientaloista ja koska rakentamisesta on vastannut vain muutama toimija (Hirvensalon Talonrakennuksen ollessa niistä ylivoimaisesti suurin) on alue yhtenäinen ja eheä kokonaisuus, johon olen itsekin suunnittelut useammankin kohteen.

Auroran arkkitehtuuri edustaa tyyliltään ajan hengen mukaisesti modernin pelkistettyä ja selkeää rakennustapaa. Rakennuksen julkisivu leikittelee valkoisen ja mustan kontrastilla, johon puuterassit tuovat lämpöä ja suuret lasipinnat särmää. Koska Aurora koostuu paritaloista, oli pohjaratkaisusta mahdollista tehdä alueelle tyypillisiä rivitalopohjia leveämpiä. Näin asuntoihin saatiin myös suuremmat terassit ja suuremmat varastot. Yksi Auroran asuntojen parhaista puolista on myös se, että kylpyhuoneesta pääsee laatoitettua lattiaa pitkin vilvoittelemaan terassille. Molemmissa asuntotyypeissä kylpyhuoneeseen on kulku sekä päämakuuhuoneesta että keskeltä asuntoa, joiden ansiosta on mahdollista kulkea pohjan ympäri. Tämä helpottaa omalta osaltaan myös arkea ja tuo kivan lisän pohjaratkaisuun. Toimiva ja kaunis koti tekee arjesta mukavampaa.

Vesa Arosuo