Lapsiperheiden suosima

Hirvensalon Haarla

Haarlan alue on yksi suosituimmista ja halutuimmista asuinalueista Hirvensalossa. Alue on lapsiperheiden suosima ja se on lähellä monia arjen palveluita. Haarlan kouluun, lähimpiin päiväkoteihin, päivittäiskauppaan ja kuntosalille pääsee yhdellä tien ylityksellä.

Harvassa ovat kaupunginosat, jotka ovat meren ympäröimiä ja joista löytyy oma hiihtokeskus ja golfkenttä. Hirvensalon omat, kehittyvät palvelut ovat lähellä kotiovea, mutta yhtä lähellä ovat luontoelämykset marjametsineen, lenkkipolkuineen ja lintutorneineen. Saarelta on mahdollista saada oma venepaikka ja merihän on tietysti lähellä. Hirvensalo onkin yhtä paljon elämäntapa kuin kaupunginosa. Sopivassa suhteessa luontoa ja palveluita, harrastusmahdollisuuksia ja omaa rauhaa. Hirvensalossa asut saaristoluonnon, meren ja aktiviteettien parissa, Turun keskustan ollessa lyhyen ajomatkan päässä. Arkisin julkisilla liikennevälineillä kauppatorille pääsee 15 minuutin välein.

Haarla on lapsiperheiden suosima viihtyisä ja yhteisöllinen alue Hirvensalon eteläosassa, palveluiden äärellä. Haarlan kouluun, lähimpään päiväkotiin ja lähimpään päivittäistavarakauppaan pääsee yhdellä tien ylityksellä. Haarla on asuinalueena kasvanut viime vuosina paljon ja alkaakin olla pian valmis. Aurora I-II tontit ovat viimeisimpiä vapaita pientalotontteja Haarlan alueella.

Turun kaupunki tiedostaa Hirvensalon ja naapurisaarten, Kakskerran ja Satavan merkityksen kaupungille ja sen asukkaille. Merellisten asuinalueiden kestävä kehittäminen on merkittävä osa Turun strategiaa. Esimerkiksi lapsiperheiden palveluihin panostetaan nyt ja jatkossa. Konkreettisena ja suurimpana esimerkkinä tästä on Hirvensalon Syvälahden alueelle kesällä 2018 valmistunut n. 800 oppilaan ala- ja yläkoulu, josta löytyy myös kirjasto, päiväkoti sekä terveys- ja neuvolapalveluita. Hirvensalon asukkaat ovat ylpeitä saarestaan, ja kaupunginosaa yhdistää ainutlaatuinen yhteishenki. Tämä näkyy vireytenä ja positiivisuutena, ja toivottaa myös uudet asukkaat lämpimästi tervetulleiksi. Alueella elää paljon lapsiperheitä ja täällä solmitaan varmasti elinikäisiä ystävyyssuhteita.

Valeri-Haarlantie 1-11
20900 Turku